Les ruïnes arqueològiques porten els colors del nostre club


Les ruïnes arqueològiques de Monte Albán estan situades en un turó a l’oest d’Oaxaca de Juárez. La situació estratègica de la ciutat fundada pels Zapotecas (uns 2000 adC) fa que la zona on s’ubicaven els temples religiosos, l’administració pública i els habitacles de les classes dominants tingui una vista privilegiada de les valls contigües. Una situació que recorda la dels castells de les terres de marca de l’Anoia. Però compte! Les valls que dominen els castells de la Pobla o de la Tossa de Montbui sembles purs aficionats comparats amb l’immensa extensió de les Valls Centrals d’Oaxaca.

Les vistes des de Monte Albán ens ensenyen unes valls i muntanyes verdes, plenes de camps de conreus i cases aïllades al mig d’ells. L’orografia del terreny recorda la de la Cerdanya amb turons suaus i vegetació plana però sense les riques cases i grans mansions que la gent adinerada de Barcelona ha construït allí com a segona residència. L’skyline de les Valls d’Oaxaca és absolutament molt més agrícola i modest.

Tan les ruïnes de Monte Albán com d’altres d’origen mexica o maia (com Palenque o Teotihuacan) es troben actualment amb pedra vista. A l’època dels Zapotecas, a l’igual que a l’antiga Roma o Grècia, aquestes construccions es trobaven decorades amb colors ben llampants, tals com el vermell o el blau. Si a l’època el president Nuñez hagués visitat tals monuments, les seves declaracions en roda de premsa haguessin sigut d’una emoció vital impressionant. L’home s’hagués posat a plorar i hagués exclamat: “Les ruïnes arqueològiques que porten els colors del nostre club”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s