Jugar a les 7 diferències un any després


Tornar als llocs un any després té les seves coses bones i, també, les seves coses dolentes. San Cristobal de las Casas continua al mateix lloc, el mateix encant, la mateixa gent, els mateixos restaurants, bars, botigues, la botiga regentada per una catalana, el llibreter argentí que passava de tot (fins i tot dels clients), el restaurant que servien unes sopes increïbles… però segur que tot continua igual?

Després d’haver-hi estat durant dues setmanes arribes a recordar tots els petits detalls de la ciutat i, quan tornes t’adones que t’estan proposant jugar a les 7 diferències. I les has de trobar.

1) L’oficina de correus l’han canviat de lloc. Ja no està al Zócalo, sota l’edifici de les arcades. Ara has de caminar més si vols enviar postals.

2) El taxi que et porta des del centre fins la casa on t’estàs ja no costa 20 pesos, sinó que en costa 25. 5 pesos és mig cafè. Per tant t’has de plantejar si deixes el cafè.

3) La parada del mercat on fregien “chicharrón” ja no hi és. Al seu lloc venen llantes de cotxe. Pel què sembla han fet un canvi d’oli.

4) El pelut amb la guitarra que et trobaves cada dia a cada bar on anaves ja no hi és. Aquest any n’hi ha un altre amb un djembé que també te’l trobes cada dia.

5) A la plaça de la Catedral hi ha una fira d’ambre sota una lona on hi fot calor que l’any passat no hi era. A davant de la catedral uns indígenes indignats amb els paramilitars reparteixen “pamflets”. Tampoc hi eren.

6) La cafeteria italiana de “Real de Guadalupe” ja no hi és. Al seu lloc han posat un subway. Casumdeuna, on prendré el meu cafè normal i corrent? O deixo de prendre cafè per pagar el taxi?

Però el què ens ha deixat més astorats en aquesta nova visita a San Cristobal és

7) Adonar-se que, el carrer “Real de Guadalupe”, font inesgotable de fotos amb cases de colors verds, blaus, vermells, grocs, ocres, granats, marrons, supermercats blaus i taronges ara és tot de color blanc. Ecs. com a mínim ho pintessin blau i grana, no?

  

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s