Un oli més verge que un pack de devedés


És veritat, existeixen els grecs amb el nas obliquament pronunciat. Símptoma que el gen de Sòcrates i companyia s’ha perpetuat fins als nostres temps. També és veritat (i perdoneu però algú ho havia de dir) que no tots són excessivament simpàtics. Són curts de paraules, les justes, i sense esbossar cap somriure mentre et parlen.

Una altra reflexió és sobre la supèrbia dels seus monuments. A excepció del colossal Acròpolis (que, s’ha de dir, m’ha deixat esmaperdut i garratibat i he caigut de cul a terra) i de l’estadi olímpic, la resta de ruïnes que hom troba a Atenes no són més que un grapat de pedres més o menys ordenades (menys que més) on s’intueix una àgora, un fòrum o un temple. Per trobar el punt Nirvana de la civilització clàssica un ha de imaginar-se moltes coses i fins i tot, si un vol, ajudar-se externament per tenir un corpus complet del què passava allà fa un grapat d’anys.

Per acabar, i tal com en aquella comèdia romàntica barata de “La meva gran boda grega” el menjar és excessiu, els plats són curulls de menjar i se’n vanaglorien. Des de les 11 del matí fins ben entrada la nit els carrers de Plaka i Monasteraki s’omplen de taules i cadires per servir a qualsevol hora qualsevol tipus de menjar de la seva pròpia tradició culinària: mussaca, carn de be, amanides de feta, tzatziki … Tot i que em recorda, i molt, l’estil del Trastevere, allà al menys complien uns horaris més adaptats a la cuina mediterrània.

El què si que m’ha cridat l’atenció, i positivament, és que als restaurants grecs et serveixen unes setrilleres d’aquelles en què l’oli té un color groc verdós intens. I no com a Catalunya on a vegades de tan poc dens és més clar que aquell vinagre aigualit comprat al Carrefour. L’oli dels restaurants grecs és un oli que és més verge que un pack de 100 devedés acabats de comprar i que val la pena fruir.

Anuncis

Una resposta a “Un oli més verge que un pack de devedés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s