Participació a “XXVII Jornadas de la Sociedad Española de Paleontología” (SEP2011)


Les “XXVII Jornadas de la Sociedad Española de Paleontología”organitzades per l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, es van realitzar a Sabadell del 5 al 8 d’octubre amb el títol “Paleobiología: nuevos conceptos y nuevos métodos”.El Grup CER LITEM hi ha presentat 3 treballs, en col·laboració amb l’ICP:

Contribution of computational mechanics in vertebrate palaeontology using reverse engineering
La utilització de tècniques provinents de l’enginyeria (per exemple, l’Anàlisi d’ elements finits) ha ajudat a l’estudi paleoecològic i paleobiològic dels vertebrats.
Aquest estudi sorgeix de la creació de grups de recerca multidisciplinaris provinents de la paleontologia i l’enginyeria que ha fet aportacions importants en l’estudi dels vertebrats i en l’aparició de nous reptes en aquest camp.

tetra sab

A partir d’aquests contactes s’han desenvolupat noves temàtiques que també interrelaciones la paleontologia i l’enginyeria.

L’anàlisi d’elements finits com a mètode d’inferència dietètica en bòvids
Es presentaren els primers resultats obtinguts en generar models d’elements finits de mandíbules de bòvids actuals per tal d’estudiar la seva biomecànica i funcionalitat, i poder testar la relació entre morfologia i alimentació.

The shape of bovid jaw and its relationship with phylogeny and biomechanical factors

La relació entre la forma de la mandíbula i l’estratègia alimentària en els ungulats ha estat àmpliament estudiada, i la forma de la mandíbula s’ha utilitzat per inferir hàbits alimentaris en espècies extintes. No obstant això, pocs estudis ho han fet amb mètodes de morfometria geomètrica, i cap ha intentat explorar aquesta relació en un context filogenètic utilitzant morfologia completa de la mandíbula. En aquest treball s’analitza en un context filogenètic la relació entre la forma de la mandíbula de la família Bovidae, els factors biomecànics i la dieta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s