Possiblement la flash-mob documentada més antiga del món


Segurament Praga és la ciutat amb més densitat de botigues d’Swarovski i de Lladró per metre quadrat que hi ha sobre la capa de la terra. Però també, possiblement, és la ciutat amb la flash-mob documentada més antiga del món. Diu la Viquipèdia que una flash-mob és “és una acció organitzada en la qual un gran grup de persones es reuneix de sobte en un lloc públic, realitza quelcom una mica inusual i després es dispersa ràpidament” i que se solen convocar de forma telemàtica.

El visitant espavilat, dies abans de visitar la capital de la República Txeca haurà llegit amb fruïció la infinitat de pàgines webs on es barregen de forma desordenada i dispar els termes visit, tourism, prague o czech (www.prague-tourist-information.com o bé www.czech-tourism.com/ per citar-ne 2) de la mateixa manera que a “La vida de Brian” feien partits polítics amb les paraules front, poble i Judea. I a totes elles haurà llegit la mateixa convocatòria de la flash-mob que fa anys que circula. Es convoca a tots els turistes davant la torre del rellotge astronòmic a cada hora en punt amb una càmera de fotos el màxim de grossa possible o amb un mòbil d’última generació que pugui aprofitar el wi-fi de la cafeteria del davant. L’objectiu és observar embadalits com unes figures menys expressives que el Rajoy fent una roda de premsa fan una petita aparició i, com després, s’ha d’aplaudir efusivament un trompetista que ha refilat quatre notes des de dalt de la torre. I és igual el què hagi tocat. Com si es posa a tocar l’Himne de Riego igual de malament que el trompetista de la final de la copa Davis del 2003. El públic assistent a la flash-mob aplaudirà.

Però el visitant català, si desvia la seva atenció de la torre del rellotge i es fixa, just al costat, en la façana de l’ajuntament de la ciutat Vella pot tenir un ensurt fort i inesperat. D’aquells que fan venir un esglai. I et deixen esmaperdut. Allà, palplantada al balcó, en un màstil presidencial, el visitant català la veu tota provocadora i no se’n sap avenir. Ràpidament i aprofitant la connexió wi-fi gratuïta de la cafeteria del davant, es connecta a la Viquipèdia, busca de quin color és la bandera de Praga i en descobrir que només són dues franges (una vermella i l’altra groga) respira tranquil, torna a fixar la seva atenció i llavors pensa que potser si, potser aplaudiria més fort encara si el trompetista interpretés l’himne de Riego. Ni que desafinés com un condemnat. I si bufés més fort, igual trencaria tota la porcellana horrible de la botiga Lladró que hi ha a davant. Just al costat de la cafeteria d’on ha robat el wi-fi.

DSCF0782

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s